Boeierstraat 6, 8102 HS Raalte(0572) 38 27 79info@wekadata.nl Support starten
Selecteer een pagina
slide

Het is inmiddels 25 mei 2018 geweest. De AVG wet is van kracht. We worden allemaal bestookt met mails, AVG meldingen, juridische taal enzovoort. Maar voor je gevoel is het een dag net zoals alle andere dagen. Wat is er nu eigenlijk veranderd?

De wet:

De Algemene Verordening Gegevensbescherming bestaat al langer binnen de Europese Unie. Deze was alleen heel verschillende per land. Maar vanaf 25 mei is er 1 wet voor de hele EU. En vanaf deze datum wordt hij ook gehandhaafd!

Wat houdt het in:

Heel in het kort, deze wet is ingevoerd om er voor te zorgen dat het internet veiliger wordt en om bedrijven te verplichten persoonlijke gegevens beter te bewaren en te beveiligen. Je website moet voldoen aan de laatste veiligheidseisen, je email moet beveiligd worden, gegevens van klanten en medewerkers moeten op een veilige manier opgeslagen worden en je mag niet zomaar gegevens opslaan die je niet nodig hebt.

Meldplicht:

Is er binnen je organisatie toch een lek ontstaan. Dan heb je ook meldplicht. Voorbeeld; de gegevens van je klanten zijn door een hack op straat komen te liggen. Dit datalek met door jouw organisatie gedocumenteerd en gemeld worden. Je bent daarnaast ook verplicht dit aan je klanten te melden en je moet ook een melding maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Maar hoe dan?

Ja, dat is een veel gehoorde vraag. Wij hebben hier een aantal artikelen voor je op een rij gezet. Hierin valt al veel te lezen over de maatregelen die je kunt nemen. Het geeft je daarnaast een aantal handvatten om de zaken nog eens goed te bekijken en beoordelen.

AVG, Wie, wat en hoe?

AVG, 3 tips voor meer bewustwording!

AVG, Tips om een datalek de voorkomen!

SSL verbinding voor een veilige website!

Beveiliging voor je email. Waarom dit van belang is!

 

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Dan komen we er samen wel uit!