Boeierstraat 6, 8102 HS Raalte(0572) 38 27 79info@wekadata.nl Support starten
slide
Beveiliging

Welke beveiliging?

“Ik slaap een stuk geruster nu ook al onze mobiele apparaten goed beveiligd zijn!.“

De zeven meest voorkomende beheerproblemen met Mobiele Apparaten

De mobiele telefoon en/of tablet….ze zijn niet meer weg te denken uit onze levens. En de door werkgever beschikbaar gestelde apparaten worden ook vaak voor privé gebuikt. Wel zo makkelijk.
Mails, chats en bestanden zijn altijd eenvoudig te openen en even snel reageren is voor je collega’s wel zo fijn.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Ook de smartphone is een potentieel gevaar

Door de jaren heen is het gebruik van apps alleen maar gestegen. Maar hoe bescherm je nu je zakelijke gegevens? En wie heeft toegang tot welke bestanden? En mag je zomaar zakelijke bestanden openen op de telefoon of tablet die je ook privé gebruikt? Want vaak zijn onze pc’s en servers uitstekend beveiligd maar is dat ook zo voor onze mobiele devices?

100% ondersteuning

Je hoeft je geen zorgen te maken over de beveiligingsniveau’s. Met WeKaDATA ben je altijd verzekerd van support, service en advies. Zo blijft je bedrijf veilig.

De 7 meest voorkomende problemen

  • Beveiligen De een gebruikt een pincode, de ander een vingerafdruk en weer een ander heeft helemaal geen vergrendeling op zijn telefoon. En vooral de laatste kan gevaarlijk zijn, omdat iedereen zo zonder problemen toegang heeft tot je bedrijfsdocumenten of bijvoorbeeld sharepoint.
  • Onbeheerde apps Wel eens over nagedacht wie er in de WhatsApp groep zit? Of wie WeTransfer beheert? En beide worden regelmatig zowel zakelijks al privé gebruikt. Dus je eigen bestanden kunnen de wereld over zonder dat je het weet.
  • Ex-collega’s Het team heeft onderling leuke chats aangemaakt in Microsoft Teams of in een WhatsApp groep. Maar als een werknemer niet meer werkzaam is voor je wordt er vaak vergeten deze persoon ook uit alle groepen te verwijderen.
  • Toegang Kan Sales bij de offertes? En dan alleen inzien of ook wijzigen? Mogen stukken tekst gekopieerd worden naar andere apps? En de documenten die binnenshuis moeten blijven? Zijn deze voldoende beveiligd om per ongeluk of opzettelijk delen te voorkomen.
  • Device verloren of gestolen Wanneer een medewerker een smartphone of tablet verliest gaan vaak alle radars op dat moment draaien….wat stond er allemaal aan informatie op? Wat kan je op afstand blokkeren. Tegen de tijd dat je antwoord op die vragen hebt ben je vaak te laat.
  • Hackers Een app of bestand gedownload met een virus? Wanneer de smartphone of tablet in verbinding staat met je netwerk kan dit voor grote problemen zorgen.
  • Geen updates Updates worden snel uitgesteld omdat ze tijd kosten, tijd die ze nodig hebben om te werken. Toch levert dat uitstellen gaten in je beveiliging op. Precies de gaten die criminelen zoeken!

Mobiele apparaten

De zeven meest voorkomende beheerproblemen.. Hoe hou je alles binnen je bedrijf veilig? En hoe zorg je er voor dat ..Lees meer

Wachtwoordbeveiliging

Veilig wachtwoorden is veilig werken. Overal hetzelfde wachtwoord of telkens een nieuwe? Maar hoe onthoud je dan al die verschillende? .. Lees Meer

Firewall

Een goede firewall is als een voordeur met sloten. Beveilig je bedrijf dan ook goed met een sterke deur en goede sloten en geef criminelen geen kans… Lees meer

AVG

Algemene Verordening Gegevensbescherming. Verplicht voor ondernemers maar hoe beveilig je de gegevens van je klanten?… Lees meer

Two Factor Autentication

Gebruikersnaam en wachtwoord kan veiliger door extra code toe te voegen ook wel 2FA..Lees meer

Aniti Virus

De nieuwe generatie Anti Virus gaat verder dan beschermen tegen een virus…Lees meer

Wil je ook de beveiliging op orde krijgen?