Boeierstraat 6, 8102 HS Raalte(0572) 38 27 79info@wekadata.nl Support starten
slide

De zeven meest voorkomende beheerproblemen met Mobiele Apparaten.

De mobiele telefoon en/of tablet….ze zijn niet meer weg te denken uit onze levens. En de door werkgever beschikbaar gestelde apparaten worden ook vaak voor privé gebuikt. Wel zo makkelijk.
Mails, chats en bestanden zijn altijd eenvoudig te openen en even snel reageren is voor je collega’s wel zo fijn.

Door de jaren heen is het gebruik van apps alleen maar gestegen. Maar hoe bescherm je nu je zakelijke gegevens? En wie heeft toegang tot welke bestanden? En mag je zomaar zakelijke bestanden openen op de telefoon of tablet die je ook privé gebruikt? Want vaak zijn onze pc’s en servers uitstekend beveiligd maar is dat ook zo voor onze mobiele devices?

Hieronder zetten we de 7 meest voorkomende problemen voor je op een rij.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op! 

“Ik slaap een stuk geruster nu ook al onze mobiele apparaten goed beveiligd zijn! “

  • Beveiligen De een gebruikt een pincode, de ander een vingerafdruk en weer een ander heeft helemaal geen vergrendeling op zijn telefoon. En vooral de laatste kan gevaarlijk zijn, omdat iedereen zo zonder problemen toegang heeft tot je bedrijfsdocumenten of bijvoorbeeld sharepoint.
  • Onbeheerde apps Wel eens over nagedacht wie er in de WhatsApp groep zit? Of wie WeTransfer beheert? En beide worden regelmatig zowel zakelijks al privé gebruikt. Dus je eigen bestanden kunnen de wereld over zonder dat je het weet.
  • Ex-collega’s Het team heeft onderling leuke chats aangemaakt in Microsoft Teams of in een WhatsApp groep. Maar als een werknemer niet meer werkzaam is voor je wordt er vaak vergeten deze persoon ook uit alle groepen te verwijderen.
  • Toegang Kan Sales bij de offertes? En dan alleen inzien of ook wijzigen? Mogen stukken tekst gekopieerd worden naar andere apps? En de documenten die binnenshuis moeten blijven? Zijn deze voldoende beveiligd om per ongeluk of opzettelijk delen te voorkomen.
  • Device verloren of gestolen Wanneer een medewerker een smartphone of tablet verliest gaan vaak alle radars op dat moment draaien….wat stond er allemaal aan informatie op? Wat kan je op afstand blokkeren. Tegen de tijd dat je antwoord op die vragen hebt ben je vaak te laat.
  • Hackers Een app of bestand gedownload met een virus? Wanneer de smartphone of tablet in verbinding staat met je netwerk kan dit voor grote problemen zorgen.
  • Geen updates Updates worden snel uitgesteld omdat ze tijd kosten, tijd die ze nodig hebben om te werken. Toch levert dat uitstellen gaten in je beveiliging op. Precies de gaten die criminelen zoeken!

Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Het is dan ook de hoogste tijd om alle mobiele apparaten ook goed te gaan beveiligen. Dit lijkt misschien moeilijk met een heleboel werk en allerlei wachtoorden. Maar dat is absoluut niet nodig. Wij kunnen je helpen aan slimme oplossingen die ervoor zorgen dat jouw bedrijf ook mobiel goed beveiligd is. Wil je meer weten of een advies op maat? Neem dan contact met ons op. We nemen graag samen de mogelijkheden door.

Wat kunnen wij voor jouw bedrijf doen?