Boeierstraat 6, 8102 HS Raalte(0572) 38 27 79info@wekadata.nl Support starten
slide
Beveiliging

Welke beveiliging?

“Bescherm je email, diensten, producten en documenten extra met een Two Factor Authentication.“

​Two Factor Authentication (2FA)

Bij meeste bedrijven is het al zo dat je moet inloggen op je computer en andere programma’s en documenten beveiligd zijn met een wachtwoord. Steeds vaker zie je dat er naast je gebruikersnaam en wachtwoord nog om een 2 Factor Authentication (2FA) gevraagd wordt. Maar wat is het precies en waarom biedt deze manier een nog betere bescherming dan alleen een gebruikersnaam met wachtwoord?

Bij een 2 Factor Authentication heb je naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook een tweede stap nodig om in te loggen, bijvoorbeeld een sms code. Alleen bij het invoeren van deze combinatie krijg je toegang tot je pc, bestanden of documenten. Je maakt dus een combinatie van:

  • Kennis; iets wat je weet zoals je wachtwoord
  • Bezit; de code die je afleest van bijvoorbeeld je telefoon

Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

Wat een 2 Factor Authentication doet

Het idee achter de 2AF is dat je op 2 manieren bewijst dat je echt diegene bent die toegang heeft tot de gevraagde email, bestanden en documenten. Het wachtwoord weet je en met je telefoon ontvang je een unieke tijdelijke code die je alleen op de computer kan invoeren als je ook daadwerkelijk die telefoon bij de hand hebt. Een extra beveiliging dus. Wanneer één van deze onderdelen ontbreekt krijg je geen toegang.

Voorkom problemen op voorhand

Wanneer iemand jouw inloggegevens in handen krijgt kunnen eenvoudig je wachtwoorden wijzigen zodat jij zelf nergens meer bij kan en geen controle meer hebt. Een van de grootste kwetsbare gedeelten in je beveiliging is  de email. Hieraan zijn vaak ook de wachtwoordresets van Social Media accounts aan gekoppeld (denk hierbij aan Facebook en Twitter maar ook aan Dropbox, Google Foto’s en online winkels). Zo kan jij in 1 klap zowel al je werkdocumenten, mail als prive-accounts kwijt raken.

Daarnaast kunnen criminelen het ook anders aanpakken en zonder dat jij het weet live mee blijven kijken in je computer. Dit kan je niet zien of monitoren maar met veel geduld wachten zij bijvoorbeeld af tot je inlogt op internetbankieren en slaan dan hun slag.

Met een 2FA maak jij het deze hackers flink wat lastiger en bescherm je jouw online identiteit.

Een nadeel aan 2FA

Het nadeel is dat je een extra stap moet uitvoeren om in te loggen. Maar eigenlijk is dat meer een kwestie van wennen dan dat er daadwerkelijk tijd verloren gaat. Het geeft wel dusdanig meer zekerheid en veiligheid dat het de extra handeling zeker waard is.

Naast een 2FA wordt er ook vaak nog gebruik gemaakt van wachtwoordbeveiliging. Met sterkte wachtwoorden en een Password Manager maak je jouw bedrijf nog veiliger tegen dreigingen van buitenaf?

Meer weten? Kijk dan ook eens bij wachtwoordbeveiliging.

 

 

Mobiele apparaten

De zeven meest voorkomende beheerproblemen.. Hoe hou je alles binnen je bedrijf veilig? En hoe zorg je er voor dat ..Lees meer

Wachtwoordbeveiliging

Veilig wachtwoorden is veilig werken. Overal hetzelfde wachtwoord of telkens een nieuwe? Maar hoe onthoud je dan al die verschillende? .. Lees Meer

Firewall

Een goede firewall is als een voordeur met sloten. Beveilig je bedrijf dan ook goed met een sterke deur en goede sloten en geef criminelen geen kans… Lees meer

AVG

Algemene Verordening Gegevensbescherming. Verplicht voor ondernemers maar hoe beveilig je de gegevens van je klanten?… Lees meer

Two Factor Autentication

Gebruikersnaam en wachtwoord kan veiliger door extra code toe te voegen ook wel 2FA..Lees meer

Aniti Virus

De nieuwe generatie Anti Virus gaat verder dan beschermen tegen een virus…Lees meer

Wil je ook de beveiliging op orde krijgen?