Boeierstraat 6, 8102 HS Raalte(0572) 38 27 79info@wekadata.nl Support starten
slide

Draadloos netwerk

Werkplekken worden steeds flexibeler. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor een goed draadloos netwerk (WiFi), zeker als er binnen een bedrijf veel met laptops of een tablet wordt gewerkt. Met WiFi beschik je overal in de organisatie over toegang tot het netwerk .WiFi Wireless LAN (Local Area Network) is de manier om computers met elkaar te verbinden zonder het gebruik van netwerkkabels. Dit betekent dat zowel medewerkers als bezoekers eenvoudig kunnen inloggen op het lokale netwerk én het internet: met vaste computers, laptops en alle andere denkbare mobiele apparatuur.

Hoe werkt WiFi?

Met WiFi worden gegevens draadloos over en weer gezonden met behulp van radiogolven. Deze radiogolven zijn waar te nemen en niet schadelijk. We worden dagelijks omgeven door duizenden radiogolven. Naast de radio zelf wordt deze techniek gebruikt door o.a. mobiele telefoons, televisieontvangst, magnetron, radarinstallaties, vliegtuigen en zelfs een bestuurbare garagedeur. Zonder radiogolven zou de wereld om je heen er radicaal anders uitzien. Je zult begrijpen dat er nogal wat ‘scheidsrechterswerk’ nodig is om alle apparatuur op het juiste signaal te laten reageren. Daarom gebruikt elk apparaat een eigen frequentie en zijn er een aantal afzonderlijke zendkanalen.

Bereik op maat

Met een draadloos netwerk is er geen bekabeling door het hele gebouw meer nodig. Apparatuur kan dan ook geplaatst worden waar je maar wil, zonder rekening te houden met de aansluiting op het internet. Ook voor locaties waar grote afstanden overbrugd moeten worden (zelfs meerdere kilometers), kunnen wij een geschikte oplossing leveren.

 

 

Veilig en toch overal toegang

Uiteraard is beveiliging van een draadloos netwerk zeer belangrijk. Je wil vertrouwelijke informatie goed beschermen en toch van alle voordelen genieten die een draadloos netwerk biedt. Wireless LAN, of simpel gezegd; een draadloos netwerk, is beveiligd met behulp van encryptie. De gegevens worden op een slimme manier versleuteld en zijn daardoor niet meer bruikbaar voor anderen. Bij WeKaDATA maken we uitsluitend gebruik van professionele apparatuur, zodat jij gebruik kunt maken van een netwerk met optimale beveiliging en betrouwbaarheid.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op! 

“Overal een goede en betrouwbare verbinding! Ons WiFi netwerk voldoet aan alle verwachtingen. “

Toegang

Beheer van de toegang tot het draadloze netwerk kan lastig worden bij meerdere toegangspunten (Access Points). Bij meerdere Access Points in een gebouw of zelfs verdeeld over meerdere gebouwen wordt centrale managementapparatuur ingezet. Deze management apparatuur kan op locatie staan maar ook in de cloud. Met een dergelijke controller kan tot honderden Access Points en duizenden gebruikers centraal worden beheerd. De oplossing voor elke hoeveelheid gebruikers.

De draadloze infrastructuur biedt tal van voordelen, o.a.:

 • mobiliteit & flexibiliteit
 • snelle aanleg (tijdelijke)
 • eenvoudige installatie (geen hak- en breekwerk)
 • schaalbaar, eenvoudig uit te breiden

WiFi meting

Je wil binnen je bedrijf graag een goed Wifi netwerk aanleggen. Dit kan voor je eigen diensten en gebruik zijn maar ook voor klanten en/of gasten. Maar waar hang je dan de zenders op voor een optimaal bereik? Het bepalen van de juiste plaats voor de WiFi zenders kan behoorlijk lastig zijn en is van heel veel factoren afhankelijk. Toch is het uitzoeken daarvan van groot belang voor de betrouwbaarheid van je netwerk. Kijk maar eens naar de drie meest voorkomende problemen met het netwerk:

 1. zwak of helemaal geen signaal door verkeerde plaatsing
 2. lage snelheid door storingsbronnen
 3. te veel accespoints waardoor deze elkaars werking verstoren.

Maar wij kunnen je snel en eenvoudig helpen om deze problemen te voorkomen. Met speciaal daarvoor ontwikkelde software kunnen wij een goede analyse maken. Hierbij kijken we naar het pand, omgevingsfactoren en mogelijkheden voor het plaatsen van een accespoint (zender).Meting draadloos netwerk

Netwerk

De eisen die vandaag de dag worden gesteld aan een Wifi netwerk zijn volledig veranderd te opzichte van die van pakweg 3-5 jaar geleden. Waar je toen nog weg kwam met een krakende en trage verbinding is het tegenwoordig een must om een goed draadloos netwerk te hebben. De dekking moet overal goed zijn en steeds meer apparaten maken gebruik van Wifi, denk maar computers, tablets, smartphones en zelfs complete telefooncentrales die verbinding via de Wifi maken.

Aan de binnenkant van het pand zorgen onder meer muren, plafonds en liften voor een demping in de werking van het draadloze netwerk. Door deze in kaart te brengen kunnen we ook de ideale plaats voor een accespoint, of meerdere accespoints berekenen. Hierdoor kan je ondanks dempende factoren toch een heel pand voorzien van het gewenste netwerk en worden snelheid en stabiliteit gewaarborgd.

Maar niet alleen de hoeveelheid gebruikers en de eisen die de gebruiker aan het netwerk stelt hebben invloed. Ook storingsbronnen in de omgeving kunnen je netwerk beinvloeden. Binnen een pand kan je hierbij denken aan een magnetron, inbraakinstallatie of draadloze netwerk camera’s.  Voor buiten kunnen onder andere hoge bomen of een betonnen scheidingsmuur het Wifi signaal verstoren. Door dit vooraf in kaart te brengen kan je de problemen die anders achteraf ontstaan nu al aanpakken.

Wifi locatiebepaling

Wij voeren de metingen uit met Ekahau Site Survey. Deze softwaretool is speciaal gemaakt voor het plannen van Wifi netwerken. Maar ook om data en de werking van je netwerk inzichtelijk te maken.

We beginnen bij een meting bij de basis. Door middel van een plattegrond/tekening van het pand, die we in het systeem invoeren, kan vooraf een vrij nauwkeurig indicatie gegeven worden van de beste plaats voor een accespoint. Daarnaast kunnen we op deze manier snel berekenen hoeveel accespoints je nodig hebt voor optimaal bereik. Als we daarbij de omgevingsfactoren invoeren kunnen we de meeste ideale situatie in kaart brengen en uitvoeren.

Na installatie van de access points kan je met deze uitgebreide software ook eenvoudig de werkelijke dekking meten. Maar ook de snelheid van het draadloze netwerk is makkelijk in te zien. En wanneer er problemen in het draadloze netwerk ontstaan dan kunnen deze snel opgespoord en opgelost worden. De metingen die verricht worden gelijk ook digitaal gerapporteerd worden.

De metingen worden uitgevoerd door onze ervaren netwerkspecialisten. Hierbij maakt het niet uit bij welk netwerk je bent aangesloten.

WiFi in de cloud

Als ondernemer wil je zowel je medewerkers als je gasten voorzien van een goed WiFi netwerk.
Je hebt al wel WiFi maar dat voldoet niet WiFi in the Cloudmeer, je wil sneller, beter, maar dan wel graag zonder grote investeringen. Dat is mogelijk met WiFi in the cloud.

Met WiFi in the cloud zorgen we ervoor dat iedereen het beste kan halen uit jouw eigen WiFi netwerk, zowel qua bereik, snelheid maar ook qua veiligheid. Via één accespoint kan iedereen, die jij toestemming geeft, inloggen en gebruik maken van het internet.

Het is een voordelig maandelijks abonnement wat geen grote investering in netwerken vereist. Daarbij kan je je abonnement makkelijk schalen (groter of kleiner maken), naar gelang je behoefte een WiFi verandert. En omdat het hier om een abonnement gaat zorgen wij voor de updates zodat je verbinding ook veilig blijft en voorzien is van de laatste beveiligingstechnieken.

WiFi Point to Point

Snel gegevens overbrengen op naastgelegen locaties?
Een verbinding die twee locaties koppelt is een WiFi ‘Point to Point connectie’. Speciaal voor het uitwisselen/overbrengen van gegevens tussen twee nabij elkaar gelegen gebouwen. Deze oplossing is vaak een goedkope en snelle manier om de netwerkinfrastructuur van twee gebouwen aan elkaar te koppelen. Een WiFi Point to Point kan ook een tijdelijke oplossing zijn tijdens evenementen, festiviteiten en beurzen. Afhankelijk van de situatie zijn afstanden mogelijk tot wel 8 km en snelheden tot 300Mb.

 

 

 

 

WeKaDATA adviseert je graag over uw Point to Point connectie bij o.a.: 

 • BungalowparkenPunt naar Punt verbinding over grote afstand
 • Schoolcampussen
 • Openbare ruimten
 • Internet Service Providers
 • Verbinding maken tussen een hoofdkantoor en een nevenvestiging
 • Bedrijventerreinen
 • Ziekenhuizen
 • Militaire toepassingen

 

Gastennetwerk

wifi gastennetwerkJe wil je gasten graag een zo hoog mogelijke service bieden. Zoals een goede internetverbinding, die in deze tijd eigenlijk onmisbaar is geworden. Nog even snel de laatste updates van het werk bekijken of iets posten op Social Media. Hier kan je natuurlijk je eigen bedrijfsnetwerk voor gebruiken. Maar veiliger is het om dit volledig gescheiden te houden voor gastgebruikers. En dat kan heel eenvoudig met een apart gastennetwerk.

WeKaDATA adviseert je graag over de talloze WiFi-oplossingen, zowel met betaalde als gratis toegang. Zo komt de veiligheid van je eigen netwerk nooit in gevaar maar biedt je wel optimale service aan al je gasten.

Uiteraard kan je dit gastennetwerk met een eigen welkomstpagina aanbieden. Deze pagina wordt dan in de eigen huisstijl gemaakt wat een vertrouwd en veilig gevoel geeft.

 

WiFi Hotspot

Een ‘Hotspot’ zorgt door toepassing van WLAN  voor verbinding met internet. De hotspot kan daarnaast ook gebruikt worden voor camerabeveiliging op moeilijk bereikbare plaatsen. Een draadloos netwerk is eenvoudig en relatief goedkoop uit te breiden doordat er geen of nauwelijks kabels gelegd hoeven te worden. De in te zetten units zijn geschikt zijn voor buitenmontage.

De vraag naar mobiele toegang tot internet blijft stijgen. Ondanks alle mogelijkheden die laptops, smartphones of tabletcomputers bieden, stijgt de behoefte aan connectiviteit. En worden er steeds meer hotspots geplaatst.

Een hotspot is in het bijzonder geschikt voor:hotspot

 • campings
 • parkeerterreinen voor vrachtwagens
 • schoolterreinen
 • grote bedrijventerreinen
 • bungalowparken
 • terreinen voor zorginstellingen

.

 

WeKaDATA datanetwerk-diensten: