Boeierstraat 6, 8102 HS Raalte(0572) 38 27 79info@wekadata.nl Support starten
slide

Meting en analyse: een foutloos werkend netwerk 

Je heeft een flinke investering gedaan in een nieuw netwerk of het bestaande netwerk laten uitbreiden. Dan wil je zeker weten of je ook waar voor je geld hebt gekregen.

Datanetwerkbekabeling meting en certificering

Een essentieel onderdeel van het aanleggen van een datanetwerk is het meten en certificeren na de aanleg van de bekabeling. Het doel hiervan is het detecteren van eventuele fouten in de bekabeling. Deze kunnen immers van grote invloed zijn op de totale performance van het netwerk.

Meting en analyse van de standaard CAT5e of CAT6a

Op basis van de gekozen standaard zoals CAT5e of CAT6a, zijn de minimale eisen waaraan de bekabeling dient te voldoen bekend. Aan de hand daarvan wordt de bekabeling getest en de meetwaarden vergeleken met de minimale eis.

De resultaten van de metingen, gemeten met een Fluke Cable tester, geven een goed beeld over de betrouwbaarheid van het datanetwerk. Deze informatie van de meting en analyse wordt door WeKaDATA digitaal bewaard. Van elke aansluiting is een digitaal meetrapport beschikbaar.

Certificering

Zijn de resultaten van de meting positief, zijn de aansluitingen gecodeerd en is verder voldaan aan de fabriekseisen, dan wordt overgegaan tot certificering van het datanetwerk. De certificering kan oplopen tot een periode van zelfs 20 jaar. In die certificeringsperiode worden defecten hersteld onder garantie voor zowel het materiaal als de montagekosten. Vraag daarom naar de mogelijkheden, want de keuze van nu bepaald de garantie voor over 20 jaar.

 

Laat je netwerk certificeren. Neem daarom vandaag nog contact met ons op!

“Ik heb mijn netwerk laten certificeren. Ik weet nu precies hoe betrouwbaar mijn netwerk is. Een veilig gevoel. “

Netwerkmeting

Je netwerk moet continu beschikbaar zijn en optimaal werken. Stel dat er toch iets misgaat, waardoor het netwerk ‘down’ gaat. Dit gebeurt altijd op de meest vervelende momenten, bijvoorbeeld wanneer je met één van je projecten in een cruciale fase zit. Het is van groot belang dat je dan kunt terugvallen op een bedrijf dat de kennis en de apparatuur in huis heeft om het netwerk weer snel te herstellen.

Netwerk analyse

Of het nu gaat om een koper-, glasvezel-, draadloos netwerk of een combinatie daarvan, WeKaDATA heeft diverse apparaten en softwaretools om snel netwerkproblemen te analyseren, te isoleren en op te lossen. Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

WeKaDATA datanetwerk-diensten: