Boeierstraat 6, 8102 HS Raalte(0572) 38 27 79info@wekadata.nl
slide

IP-camera

Een IP-camera is een bewakingscamera die via jouw computernetwerk de opgenomen videobeelden naar jouw computer of server verstuurd. Een netwerkcamera kan dan ook het best worden omschreven als een camera en computer gecombineerd in één behuizing. De camera wordt op dezelfde wijze als bijvoorbeeld een werkstation aangesloten op het netwerk. Een IP-camera heeft zijn eigen IP-adres en ingebouwde computer functies voor communicatie met je eigen netwerk. Deze zendt live beelden direct over het IP- netwerk zoals een LAN, intranet of het internet.  De IP- of netwerkcamera is daarvoor uitgerust met software voor een WEB server, FTP server, FTP cliënt of e-mailcliënt.

Beelden op afstand bekijken

Je kunt de beelden bekijken en beheren via een standaard webbrowser op een computer, tablet of zelfs op je smartphone. Alles wat nodig is voor het bekijken van beelden via het netwerk is in de camera ingebouwd. Hierdoor hoeft een netwerkcamera niet te worden aangesloten op een PC of een ander apparaat voor het doorgeven van de beelden. De beelden kunnen worden opgeslagen op de harde schijf van een server of PC in het netwerk.

Opties voor extra beveiliging

Sommige IP-camera’s zijn voorzien van functies zoals bijvoorbeeld alarmingangen en/of relaisuitgangen. Geavanceerde netwerkcamera’s kunnen voorzien zijn van nog meer opties zoals o.a. ingebouwde bewegingsdetectie en een analoge video-uitgang.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op! 

“IP-Camera voor een zeer doeltreffende beveiliging van je bedrijfspand. Altijd en overal live beelden. Dat geeft een veilig gevoel. “

Wanneer kies je nu voor een netwerk- of IP-camera?

Voor een doelmatige en betaalbare beveiliging van je bedrijfspand is een IP-camera een uitstekende oplossing. Een aantal voordelen op een rij:

  • Beelden op afstand afstand via een standaard webbrowser,
  • Digitale beeldkwaliteit, onafhankelijk van de afstand,
  • Flexibiliteit bij het plaatsen van een IP-camera: waar een netwerkaansluiting is kan een camera geplaatst worden,
  • Lagere installatiekosten door optimaal gebruik van reeds aanwezige infrastructuur,
  • Opties voor alarm-bewegingsdetectie tot e-mailverificatie,
  • Delen en transporteren van camerabeelden binnen verschillende applicaties,
  • Toekomstbestendig: het videosysteem kan verder uitgebreid worden tot zover het netwerk dit toelaat.

WeKaDATA helpt je met de keuze van de IP-camera’s die bij jouw beveiligingsplan passen. Wij installeren de camera’s en sluiten deze aan op jouw netwerk.

IP Camera klein maar zeer doeltreffend: Altijd en overal live beelden

De netwerkcamera zendt live beelden direct over het IP-netwerk zoals een LAN, intranet of het internet. De camera stelt de gebruiker in staat om de beelden te bekijken en te beheren via een standaard webbrowser, lokaal en op afstand. Het is mogelijk om met meerdere gebruikers gelijktijdig verbinding te maken met de netwerkcamera.

Wat kunnen wij voor jouw bedrijf doen?