Boeierstraat 6, 8102 HS Raalte(0572) 38 27 79info@wekadata.nl
slide

IR Verlichting (Infra Rood)

Infrarood (IR) verlichting is een ideale manier om goede kwaliteit IP-camerabeelden in het donker te krijgen. Beelden zonder onnodige lichtvervuiling, ergernis van buren en voorbijgangers of gevaar voor de weggebruikers door het schijnen van te fel licht. Infrarode lampen hebben een lichtspectrum van meestal rond de 840 / 850 nm golflengte en zijn niet of nauwelijks zichtbaar met het blote oog. Enkel een zwakke gloed is rechtstreeks vanaf de voorkant van de lamp te zien. Door het gebruik van de juiste combinatie camera en infraroodverlichting kunnen in de totale duisternis beelden worden bereikt die net zo duidelijk zijn als bij daglicht. Een zeer wenselijke uitbreiding van je camera bewaking.

Dag en Nacht camera

Een dag en nacht camera kan zowel overdag bij veel licht als ’s nacht bij minimaal licht goede beelden geven. Hiervoor zijn 2 type IP camera’s op de markt. IP-camera’s met kleurenbeeld die IR-gevoelig zijn schakelen over naar zwart-wit wanneer het donker wordt. Vanaf dat moment worden ze zeer gevoelig voor infrarood licht. Daarnaast zijn er ook camera’s met dubbele lenzen. Bij deze camera’s geeft de kleurenlens overdag goede beelden en de tweede lens (samen met een infraroodlamp) zwart-wit beelden voor in de nacht.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op! 

“Ook ’s nachts uitstekende camerabeelden van uw beveiligingscamera’s met Infrarood licht of dag/nachtcamera’s.”

Wat houdt dit in voor jouw bedrijf?

IR verlichting is een uitbreiding op het beveiligingssysteem.Je hebt meer zicht op de buitenruimte van je bedrijfspand, met name ’s avonds en ’s nachts. Denk hierbij aan gevelbescherming, parkeerplaatsen, buitenopslag enz. Maar ook voor binnenruimten kan IR verlichting een uitbreiding op de beveiliging zijn. Samen met jou kijken we welke oplossing het meest geschikt is.

WeKaDATA helpt je met de installatie van de IR verlichting of de dag/nacht camera’s en sluit deze aan op het beveiligingssysteem.

  • hoogwaardige apparatuur
  • vakkundige installatie van het beveiligingssysteem

Wat kunnen wij voor jouw bedrijf doen?