Boeierstraat 6, 8102 HS Raalte(0572) 38 27 79info@wekadata.nl Support starten
slide

Wat is er gebeurd?

Microsoft heeft haar bekendste iconen een upgrade gegeven. De symbolen voor onder andere Word, Excel en PowerPoint zijn niet meer weg te denken uit onze digitale omgeving. In 2013 is de laatste vernieuwing aan deze iconen geweest en daardoor zijn ze ook zo duidelijk verbonden met de programma’s waar ze voor staan. Tot aan nu!

Waarom?

Microsoft als bedrijf is continu in beweging. Van ontwerp en uitvoering van nieuwe software tot aan het blijven verbeteren van de eigen producten. De afgelopen jaren zijn er talloze veranderingen geweest, alleen de iconen zijn onveranderd gebleven. En daarom vonden Microsoft en Office het de hoogste tijd om daar wat aan te doen.

De topman van Microsoft Office Design legt het zelf zo uit: “er is bij het ontwerpen gekeken naar de geschiedenis van het bedrijf en de reden waarom de huidige iconen zo herkenbaar zijn”. Hij heeft geprobeerd om een nieuw fris ontwerp te maken met vriendelijkere kleuren. De bekende letter bij elk icoon staat nu duidelijk los van het ontwerp waardoor het icoon ook geschikt is voor 3D. De harde randen in het ontwerp zijn er uit gehaald en het minimalistische ontwerp staat voor het gebruiksgemak van de programma’s

En nu?

Mooie taal natuurlijk maar is er dan daadwerkelijk iets groots veranderd? Niet echt. De vormgeving van de iconen is veranderd. Maar ze zijn nog steeds duidelijk herkenbaar. De kleuren die gebruikt zijn komen dicht in de buurt van de oudere kleurstelling. Al met al een kleine verandering.  Mooi moment voor Microsoft om in de publiciteit te treden. Voor ons een mooi moment om jou te informeren dat er niets raars met je computer aan de hand is en dat de wijzigingen van Microsoft zelf af komen en niet van een virus.

Heb je vragen of zie je andere wijzigingen dan genoemd? Neem dan even contact met ons op via info@wekadata.nl of bel 0572 – 38 27 79