Open License programma stopt

Microsoft stopt met het Open License volume-licentieprogramma

08-04-2021

Meer dan twintig jaar geleden heeft Microsoft het Open License programma ontwikkeld. Kleine en middelgrote klanten konden eeuwigdurende softwarelicenties aanschaffen tegen een gereduceerd volumeprijs. Afgelopen jaar heeft Microsoft aangekondigd te gaan stoppen met dit programma.

Microsoft neemt deze stap om de aanschaf van licenties te vereenvoudigen. Deze worden nu aangeboden als onderdeel van het Cloud Solution Provider (CSP) programma: hét alternatief voor Open License. 

Toekomst

De verandering zorgt voor een vereenvoudigde, consistente aanpak en biedt meer flexibiliteit in de manier waarop softwarelicenties worden aangeschaft. Het beheer van licenties wordt vereenvoudigd gezien dit via dezelfde omgeving gebeurt als bijvoorbeeld je Microsoft 365 licenties. Eén overkoepelende omgeving waarbij licenties worden toegekend aan de Microsoft Tenant van jouw bedrijf en niet meer persoonsgeboden zoals bij Open License.

Zowel de licentiestructuur als de prijzen binnen het CSP programma zijn vergelijkbaar als bij het Open License programma. Daarnaast biedt Microsoft de eeuwigdurende licenties binnen het CSP programma aan voor afname van bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. Je schaft de licentie dan niet volledig aan maar voor een bepaalde periode waardoor de investering lager is (een soort van huur). Dit kan interessant zijn als je bijvoorbeeld voornemens bent om bepaalde servers uit te faseren. Denk dan aan een situatie waarbij servers worden gemigreerd naar Azure bij welke de licentie voor het besturingssysteem is inbegrepen bij de virtuele machine.

Uitlevering van licenties gebeurd zoals eerder aangegeven via de Microsoft tenant van jouw bedrijf en licenties zijn binnen enkele minuten beschikbaar na bestelling. Dit in tegenstelling tot bij het Open License programma waarbij dit enkele uren tot zelfs dagen kan duren.

Tot 31 december 2021 kunnen klanten nog steeds licenties aanschaffen via het Open License programma. Per 1 januari 2022 is dit niet meer mogelijk en dienen nieuwe licenties aangeschaft te worden via partners in het Cloud Solution Provider (CSP) programma.

Klanten behouden de volledige rechten en toegang tot alle eeuwigdurende licenties die zij via het Open License model hebben aangeschaft. Wil je meer informatie of wil je weten wat dit specifiek voor jouw bedrijf betekend? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met je mee.

Deel op je social!
 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden