Handig: vergeet nooit meer te reageren op een chatbericht in Teams

Handig: vergeet nooit meer te reageren op een chatbericht in Teams

22-04-2021

 

Iedereen vergeet wel eens om te reageren op een chatbericht die hij/zij heeft ontvangen via Teams. Je bent telefonisch in gesprek met een klant of zit in een meeting met een leverancier en je ontvangt een chatbericht van een collega. Je checkt even snel of het urgent is maar hebt geen tijd om direct te reageren. Komt later wel! Vervolgens beland je in de waan van de dag en vergeet compleet te reageren. De volgende dag krijg je een bericht van die ene collega: heb je hier nog aan gedacht? Oeps..
Hoe handig zou het zijn als Microsoft je herinnert aan een chatbericht in Teams? Power Automate kan je hierbij helpen!

Power Automate

Microsoft Power Automate is een platform van Microsoft waarmee gebruikers op een eenvoudige wijze workflows kunnen maken om tijdrovende taken en processen te automatiseren.
Het platform kan verbinding maken met meer dan honderd services van Microsoft en derde partijen zoals Office 365, SharePoint, OneDrive en Teams. Je kunt het platform bijvoorbeeld gebruiken om bestanden te synchroniseren, meldingen te ontvangen, gegevens te verzamelen en nog veel meer.

Je kunt zelf complete workflows schrijven maar Microsoft helpt graag een handje en stelt ook sjablonen beschikbaar voor populaire en veelvoorkomende scenario's. Onder andere voor het instellen van herinneringen op chatberichten binnen Teams.

Follow up on a message

Met het Power Automate sjabloon 'Follow up on a message' stel je binnen enkele klikken een workflow in die ervoor zorgt dat je herinneringen kunt aanmaken voor berichten die je hebt ontvangen in Teams. Klik hier om te navigeren naar het sjabloon (zorg dat je ingelogd bent met je zakelijke Microsoft account) en klik vervolgens op continue.

 

Vervolgens wordt de volledig uitgeschreven workflow weergeven zoals deze is opgezet door Microsoft. Mocht je wijzigingen willen doorvoeren kan dat hier maar uiteraard kan dit op een later moment ook nog. Scroll helemaal naar beneden en klik op opslaan. Je workflow is aangemaakt en klaar om getest te worden!

 

Binnen Teams ga je met je muis boven het chatbericht hangen waar je een herinnering voor wilt instellen. Er komen enkele smileys en een icoon met drie puntjes tevoorschijn. Klik op de drie puntjes.

Vervolgens worden er een aantal extra opties getoond waaronder 'meer acties'. Klik in de optielijst op 'Follow up on a Message'.

Er verschijnt een pop-up waarin je aangeeft op wat voor termijn je de herinnering wilt ontvangen. Kies een tijd en klik op Submit.

 Zodra de tijd is verlopen ontvang je een melding via Teams van Power Automate. Klik op de melding en je wordt verwezen naar de Power Automate chat.

 

Binnen de Power Automate chat zie je direct door wie het bericht is verstuurd en wat de inhoud van het bericht is. Door te klikken op de knop 'View message' kom je direct uit bij het oorspronkelijke bericht en kan je alsnog je antwoord versturen. Een kind kan de was doen!

Collega's die altijd vergeten te reageren? Stuur ze het linkje even door zodat ze nooit meer een geldig excuus hebben!
Lukt het niet om de workflow te activeren? Stuur ons dan even een berichtje.

Deel op je social!
 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden