Windows 11

Windows 11

01-07-2021

 

Microsoft heeft afgelopen week Windows 11 gepresenteerd. De nieuwste versie van het besturingssysteem dat inmiddels zo’n 35 jaar bestaat en op meer dan driekwart van alle desktops ter wereld draait.  

De nieuwe Windows 11 gebruikersinterface en het startmenu hebben veel weg van het ontwerp van Windows 10X. Dit besturingssysteem is ontwikkeld door Microsoft als light versie om de concurrentie aan te gaan met Chrome OS. Begin dit jaar is hier echter de stekker uitgetrokken.   

Visueel

Visueel gezien vind je de grootste wijzigingen rondom de taakbalk. Zo heeft Microsoft de app iconen gecentreerd in de taakbalk en is er een nieuw startmenu. Het is overigens mogelijk om het startmenu te verplaatsen naar de linkerzijde, zoals je nu gewend bent in Windows 10.  

 

Verder heeft Windows 11 een nieuwe vormgeving, integratie van Teams, worden widgets opnieuw geïntroduceerd en krijgen wij de mogelijkheid om Android-apps te installeren.  

Microsoft geeft aan dat Windows 11 aan het einde van het jaar beschikbaar komt als gratis update voor Windows 10 gebruikers. Wij kunnen niet wachten!   

 

Deel op je social!
 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden