Software Consultancy

Hoe groter je organisatie hoe complexer vaak je processen. Maar ook zien wij dat het aantal applicaties groeit. ERP, CRM, Warehouse Management, Electronisch Clienten Dossier, Website, Webshop, Klantportaal. Zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Als wij kijken naar een gemiddelde organisatie en hoe het Applicatie landschap wat in de loop der jaren is opgezet. Maar hoe zorg je ervoor dat je werkt vanuit 1 waarheid? En hoe haal je meer waardevolle informatie op om je organisatie beter te besturen?

Met Software consultancy helpt Solid Partner je hierin verder.

 

Je businessmodel

Wij starten met het kijken naar het businessmodel van je organisatie. Hoe ziet jouw business model er nu uit. En belangrijker nog; hoe verandert je businessmodel door een veranderende vraag vanuit de markt. Veel organisaties veranderen van een transactiemodel gestuurde organisatie (leveren van producten), maar het leveren van diensten. Maar het leveren van diensten vergt ook een andere aanpak en een andere registratie in je software. Ben je voorbereid op deze aanpassing?

Blauwdruk processen

Door de veranderende markt waarin je zit en daarmee het veranderen van je businessmodel moeten ook interne processen hierop afgestemd worden. Maar hoe zorg je ervoor dat processen LEAN worden ingericht? Waarbij alle stappen in een proces gericht zijn op waarde creatie voor de klant.

Samen stellen wij een blauwdruk op van je processen mocht je dit nog niet in kaart hebben gebracht. Van verkoop, tot levering en facturatie. Of het nu gaat om producten, diensten, zorg of kennis. Iedere organisatie heeft zo zijn eigen uitdagingen.

Applicatie landschap

Na het opstellen of doornemen van de processen volgt je applicatie landschap, Welke software applicaties gebruik je op dit moment. Sluiten deze nog aan bij de ondersteuning van je (aangepaste) processen? En wat mis je. Ook kijken wij naar het gebruik van Excel bestanden en Power BI, waarin zaken worden bijgehouden buiten reguliere systemen om. 

Waar nodig helpen wij je bij het selecteren van nieuwe softwaresystemen. Of kijken we hoe je databronnen kunnen ontdubbelen door integratie services. Denk maar eens na op hoeveel verschillende plekken je klantgegevens bijhoudt. In een ERP en CRM pakket. Maar ook in Outlook bij de medewerkers of in het telefoonboek van de telefooncentrale. Maar waarom niet vanuit één bron en één systeem?

Onze software consultancytrajecten helpen je om de digitale transformatie mogelijk te maken. Verhoog je klanttevredenheid door een betere customer journey en verlaag de kosten door efficiënter en slimmer om te gaan met data.

Business cases

Heb je vragen? Neem contact met ons op!

 

Copyright © 2020 - 2021​​​​​​SitemapCookieverklaringPrivacyverklaringAlgemene voorwaarden