Boeierstraat 6, 8102 HS Raalte(0572) 38 27 79info@wekadata.nl Support starten
slide

Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe privacywet in. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In deze wet zijn de eisen vastgelegd over de manier waarop wij met persoonsgegevens om moeten gaan. Heel kort hoe wij, als ondernemers, deze gegevens van onze klanten moeten beschermen en beveiligen. Wanneer je dit als bedrijf niet goed regelt en er ontstaat een datalek dan zorgt dit voor vele problemen. Waaronder hoge boetes!

Eén van de maatregelen die dit kan voorkomen is een veilige verbinding met een SSL certificaat.

Wat is een SSL verbinding?

Met een SSL verbinding wordt je vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden. Het bericht wordt in een schatkistje gestopt waarvan alleen de zender en ontvanger de sleutel hebben. Een veilige manier dus om informatie te verzenden.

En dit is niet alleen van toepassing bij het bezoeken van je site maar ook bij alle contact- en aanmeldformulieren op je website! Met een SSL certificaat worden o.a. login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens beveiligd.

Een SSL certificaat moet aangevraagd worden door de eigenaar van de website bij een certificaatautoriteit of een reseller. Daarna kan het certificaat op de server geïnstalleerd worden.

De voordelen van een SSL verbinding.

  • Bezoekers ervaren een veilig en vertrouwd gevoel.
  • Google geeft websites met SSL voorrang op sites zonder SSL. Je wordt dus sneller en makkelijker gevonden.
  • Je voldoet met een SSL certificering aan de nieuwe AVG privacywetgeving

 

Hoe zie je het verschil op de website.

Wanneer een website niet in het bezit is van een SSL certificaat dan is het volgende zichtbaar:

Wanneer een website wel in het bezit is van een SSL certificaat staat er altijd bij dat dit een veilige website is:

SSL certificaten, welke zijn er?

  1. Single domain SSL certificaat.

Dit certificaat wordt het meeste gebruikt en kan op maximaal 1 domein ingezet worden. Als voorbeeld: www.jouwwebsite.nl is hiermee beveiligd maar de sub domeinen zoals account.jouwwebsite.nl niet.

  1. Wildcard SSL certificaat.

Met dit certificaat beveilig je alle sub domeinen van je site. Zoals in het vorige voorbeeld dus zowel www.jouwwebsite.nl als account.jouwwebsite.nl.

  1. EV (Extended Validation) SSL certificaat.

Dit certificaat is gelijkwaardig als het Single domain SSL certificaat maar voegt informatie van je bedrijf toe aan de adresbalk. Daarnaast wordt de adresbalk in een aantal browsers groen gemaakt. Dit verhoogt het vertrouwen van de bezoeker.  Voorbeeld:

 

  1. Multi domain SSL Certificaat.

Met dit SSL certificaat kan je meerdere domeinnamen beveiligen. Dit kan met name handig zijn voor bedrijven die ook in het buitenland opereren onder andere domeinnamen. Voorbeeld: jouwwebsite.nl en jouw-webdite.be.

 


Ook een SSL verbinding met certificaat voor je site? Neem dan vrijblijvend contact op.
Meer over AVG lees je hier!