Boeierstraat 6, 8102 HS Raalte(0572) 38 27 79info@wekadata.nl
slide

Spraak- én dataverkeer met SIP Trunks

SIP Trunking is een oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven die al een bestaande infrastructuur hebben maar die toch willen profiteren van de voordelen van VoIP én willen blijven profiteren van de investeringen die al gemaakt zijn in een PBX-centrale.

Een SIP Trunk is te vergelijken met een ‘gewone’ telefoonlijn. Het verschil is dat inkomende en uitgaande gesprekken niet via een telefoonlijn lopen, maar via het datanetwerk (internetverbinding). De SIP provider zorgt ervoor dat uw gesprekken, indien nodig, op het normale telefoonnetwerk terechtkomen. SIP Trunks worden in combinatie met een PBX-centrale gebruikt. De verwachting is dat SIP Trunk in de toekomst de nieuwe standaard zal worden en de plaats van traditionele telefoonlijnen over gaat nemen.

Overstappen op SIP Trunking? Neem dan contact op met WeKaDATA klantenservice

“Lagere kosten en toch uitstekend telefonisch bereikbaar “

Wat houdt dit in voor uw bedrijf?

Wanneer u voor uw bedrijf de bestaande infrastructuur wilt behouden omdat deze nog aan de behoefte voldoet, dan is SIP Trunk de oplossing. Grote kostenbesparing vormt het belangrijkste voordeel van SIP Trunk. Dit kan oplopen tot wel de helft van uw huidige gesprekskosten. Naast de kostenbesparing is de flexibiliteit een groot voordeel. De capaciteit, of bandbreedte, kan snel worden verhoogd of verlaagd. Eén verbinding is voldoende voor al uw multimediacommunicatie zoals voice, data en video. Uw huidige telefonie-infrastructuur (ISDN) kan worden opgezegd.

De voordelen op een rij:

  • grote kostenbesparing op telefoonkosten
  • flexibiliteit qua capaciteit en bandbreedte
  • geen aanvullende kosten voor hardware
  • één verbinding voor multi-communicatie
  • onafhankelijk van telefoontype (analoog of digitaal)

SIP Trunking maakt gebruik van het internet. Afhankelijk van de hoeveelheid SIP Trunks is vast te stellen of er wel of geen extra capaciteit nodig is. Belangrijk om te weten: als de SIP Trunks niet actief zijn, kan de bandbreedte gebruikt worden voor minder intensieve toepassingen zoals e-mail en ander webgebruik.

WeKaDATA levert SIP-trunking als dienst. SIP trunking in combinatie met het behoud van uw telefoonnummers maakt het mogelijk uw telefoonverkeer af te wikkelen via WeKaDATA.

Wat kunnen wij voor jouw bedrijf doen?